Geverifieerd

Erfgoedlogies Het Buytenhof

Introductie:

Geschiedenis
De boerderij is in circa 1906 gebouwd en heeft jaren trouwe dienst gedaan als veeboerderij. Volgens de overlevering gaat het verhaal als volgt:

De boerderij moest op een verhoging komen, want dat was erg voornaam. Iedereen die met zijn paard en wagen grond kwam brengen, kreeg een jenevertje… de paard-en-wagens reden af en aan. Zo is het gekomen dat de boerderij verhoogd staat ten opzichte van de rest van de tuin. Het Drentse woord voor een verhoging of terp is zwil. In 1978 hadden de toenmalige bewoners het idee de oude 'deel' om te toveren in appartementen. De naam was snel gekozen: 'De Zwil'. Later is dit veranderd in 'Het Buytenhof'.
Een aantal elementen, zoals de gebinten, herinneren nog aan de tijd dat de deel dienst deed als stal. Aan deze elementen is het comfort van tegenwoordig toegevoegd. Het resultaat is een prachtige, gedeeltelijk rietgedekte boerderij, waar u heerlijk van de rust en de omgeving kunt genieten.
 Voorgestelde bruidsuites

Bed and Breakfast Kamer 7
Geverifieerd
Privegastenkamer met sauna en duoligbad.   Net buiten Diever vindt u bed a...
Kalteren 7
7981LR Diever


Hotel Corona
Geverifieerd
Als oudste van de vier sterren hotels in Den Haag is Corona, na een grootschalige renovatie, onlangs weer heropend.
Buitenhof 39-42
2513AH Den Haag


Landgoed de Klinze Hampshire Classic
Geverifieerd
Dit van origine Friese gebouw uit 1655 ligt midden tussen de velden en de bossen, aan de rand van het dorpje Oudkerk....
Van Sminiaweg 32-36
9064 KC Oudkerk

Neem contact op


Adresgegevens

Erfgoedlogies Het Buytenhof
Hoofdstraat 24
7851 AA Zweeloo